OPI-kurssi

OPI-kurssi vuosille 2020 - 2022

Haku päättynyt. Vuoden 2020 kurssikalenteri tarkentuu myöhemmin.

OPI-kurssi on Kelan tarjoamaa palvelua nuorille opiskelijoille. Kurssin tarkoitus on tukea nuorta opintojen aikana. Yksilö- ja ryhmäkäynnit ovat osa opiskelijan opintoja.

Kurssi on suunnattu ammatillista perustutkintoa suorittaville 16 – 29-vuotiaille, joiden opinnot uhkaavat pitkittyä tai keskeytyä, joilla on masennus- tai ahdistusoireita ja joilla on hankaluuksia sosiaalisissa ja/tai oppimistilanteissa. Kurssilla on 12 ryhmätoimintapäivää ja 5 - 8 yksilöohjauskäyntejä. 

Kurssi tukee opiskelusta selviytymistä, rohkaisee ja tukee huolehtimaan omasta arjesta ja elämästä, vahvistaa toimintakykyä, hyvinvointia ja elämänhallintaa, rohkaisee ja tukee käyttämään hoito- ja tukipalveluja.

Kurssilla lisätään arkielämän taitoja ja osallisuutta, tutustutaan erilaisiin liikuntalajeihin, kehitetään opiskelutaitoja, tuetaan ja parannetaan vuorovaikutustaitoja ryhmässä jne.

Kursseja järjestetään vuosittain kaksi ja yhteistyöoppilaitos on Keski-Pohjanmaan ammattiopisto. Kurssipäiviin kuuluu lämmin ruoka tai välipala. Kelan toimistosta saa lisätietoja kurssin aikaisista etuuksista.

Lisätietoja Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, opiskelijahuollon koordinaattori Anne Eteläaho, 044 725 0106 tai Kokkotyö-säätiö, palvelu- ja laatupäällikkö Anita Hevosmaa.

Kurssin sisällöistä lisätietoja yksilö- ja vastuuvalmentaja Arja Savela.

Anita Hevosmaa
Palvelu- ja laatupäällikkö
navgn.uribfznn@kokkotyo.fi
Puh. 050 435 7731

Arja Savela
Yksilö- ja vastuuvalmentaja, Kelan palvelut
Kokkola
newn.fniryn@kokkotyo.fi
Puh. 050 434 9772